Gabriele.jpg

atl grafisk

Telefon: 37 19 68 68 / 48 11 36 96

E-post: post@atlgrafisk.no

Gabriele Patella i ATL Grafisk kommer egentlig fra Palermo på Sicilia. Som jusstudent i Firenze møtte han kunsthistoriestudenten Marianne fra Norge, og etter hvert etablerte de seg i Tvedestrand. Marianne i avisa, Gabriele på trykkeriet. Selv om tilnærmingen til hverandre kan være ulik, er folk stort sett like enten de er fra Italia eller Norge, mener Gabriele. Den største forskjellen er naturen, som kommer mye tettere på her. Snømåking var for eksempel en ny gren han måtte beherske da han byttet hjemland.

Bransjen hans er i stor endring. Men selv om markedsføringen i stor grad har flyttet seg fra papir til nett, er det spennende å finne nye områder for bedriften gjennom skilt og store formater – og folk leser heldigvis fortsatt bøker.  

I Tvedestrand er det godt å bo, med familie og gode venner i et trygt og godt nabolag. I en vakker liten by - den vakreste på Sørlandet, synes han.


Erlend_Bonzo.jpg

bonzo bakeri

Telefon: 940 80 048

E-post: bonzobakeri@gmail.com

Åpningstider:

Mandag - fredag: 08 - 16

Lørdag: 09 - 14

Søndag: 10 - 14

Når de fleste andre fortsatt sover, står baker Erlend Myhren opp og går på jobb på Bonzo. Han synes det er fint å gå gjennom byen om natta når den er helt stille og folketom. Se byen våkne og bli lysere samtidig som lukten av nystekte boller sprer seg i det koselige bakeriet hans. 

Han har vært baker siden 2001, og bodd i Tvedestrand de siste tre årene. Han er blitt veldig glad i å bo i en liten by hvor man hver dag møter noen man kjenner, et sted man hilser på de fleste man møter. Bakeriet fyller han med ulike sorter brød, og søt bakst både med og uten fyll. Kundene har forskjellige favoritter, men selv mener han det er lite som slår nystekt brød med meierismør.


Solveig.jpg

Bokbyen ved Skagerrak

Telefon: 37 16 40 30

E-post: post@bokbyen-skagerrak.no

Åpningstider:

Mandag - fredag: 10 - 16

Lørdag: 10 - 15

Solveig Røvik er vokst opp i Vinderen Bok og Papir - butikken moren arvet som 15-åring og drev i nesten 60 år.

Da Bokbyen ved Skagerrak ble en realitet for 15 år siden, passet oppveksten blant bøker kombinert med økonomiutdannelsen perfekt for en 20-prosent stilling som daglig leder. Nå er det en full stilling. Solveig er stolt av de fine arrangementene Bokbyen har, og takknemlig for alle bokbyvennene som finnes i inn- og utland. Mye har skjedd på de 15 årene, ikke minst har bokbyen vært med på å forandre nedre bydel. Solveig trives med å jobbe i Tvedestrand, hun synes det er en koselig sørlandsby med mange kvaliteter. Ekstra koselig er det selvsagt når folk kommer innom for å kjøper bøker!


Ellen.jpg

Ellens klipperi

Telefon: 97 59 47 49

E-post: propellen.ellen@hotmail.com

Åpningstider:

Mandag - onsdag, og fredag: 09 - 16

Torsdag: 09 - 19

Ellers etter avtale.

Ellen D. Jenssen hos Ellens Klipperi tok svennebrevet i 1983. I 34 år har hun jobbet som frisør - både som ansatt og i egen salong. Men aldri utenfor Tvedestrand. Det er her hun vil være. Ellen liker best de dagene på jobb som er fylt av latter, glede og energi - skapt av den gode kontakten med kundene.

Det beste med Tvedestrand synes hun er at det er lite og oversiktlig. Når hun går gjennom byen er det alltid noen som smiler og hilser, og da blir hun glad.


Per_jorg.jpg

Ex Libris antikvariat

Telefon: 37 16 21 23

E-post: post@exlibris.no

Åpningstider:

Mandag - fredag: 10 - 16

Lørdag: 10 - 15

Per Jørg Johnsen var den første som heiv seg på med antikvariat da Bokbyen ble en realitet i 2003. Han startet opp i Museumshaven, men vokste fort ut av de lokalene. Nå regjerer han over Ex Libris antikvariat, fem etasjer i Hovedgata 56 som står på samme sted Øvre Mølle i sin tid stod. De to øverste etasjene bruker han og kona til leilighet, mens tre etasjer under er stappfull av bøker. Over 40 000 av dem. 

Per Jørg liker gamle ting. Enten det er bøker eller bygg. Og han brenner for lokalhistorie. Oppveksten var på brygga, og nedre bydel var hans rike. Det var en fantastisk oppvekst med masse frihet til å boltre seg blant alle folkene og virksomhetene som fantes der da. 

Nå er dataingeniøren blitt et lokalhistorisk oppslagsverk, og det beste med Tvedestrand synes han at mye av bebyggelsen står akkurat slik den alltid har gjort. Den er verdt å ta vare på.


Bente.jpg

ferm & fager

Telefon: 474 00 810

E-post: ferm-og-fager@live.no

Bente mangler ingenting, hun har både hus og båt og katt og golfkøller. Men hun syntes at Tvedestrand manglet en butikk som kunne tilby et godt utvalg i undertøy og vesker og smykker og sminke og slikt. Nå har hun drevet Ferm & Fager i gågata i 12 år, og hun har ingen planer om å forlate den vesle byen, med den vakre fjorden og alle de koselige folkene.

I byen vår finner du butikkinnehavere som har et bankende hjerte for både byen og utvalget i hyllene.


Morten.jpg

Gullsmed Jensens Eftf.

Telefon: 37 16 20 17

E-post: post@gullsmedjensen.no

Åpningstider:

Mandag - fredag: 09 - 17

Torsdag: 09 - 18

Lørdag: 09 - 14 (juli: 09 - 15)

Morten startet i lære som gullsmed hos sin far i butikken Gullsmed Jensens Eftf. i 1991. Han synes det er spesielt koselig når de som har mottatt dåpsgaver fra hyllene hans kommer inn for å kjøpe et smykke til kjæresten sin. I det hele tatt er det koselig å få lov å bidra til en liten bit av menneskers viktige begivenheter.

Gullsmedforretningen har vært i familiens eie siden 1925. Sønnen Fredrik overtar kanskje når Morten gir seg - den som lever får se. Morten blir i hvert fall i Tvedestrand. En koselig by hvor han på hils med nesten alle han treffer i gata.


Line.jpg

Lady sting

Telefon: 37 16 29 49

E-post: line-sting@hotmail.com

Åpningstider:

Mandag - fredag: 10 - 16

Torsdag: 10 - 18

Lørdag: 10 - 15

Line er tredje generasjons butikkdriver i gata i Tvedestrand, og etter 26 år med Lady Sting gleder hun seg fortsatt til å gå på jobb hver dag. Når hun ikke er i butikken er hun gjerne å finne i fritidshuset på Lyngør, og det er stadig noen prosjekter av typen interiør eller drivhus eller annen moro på gang - innimellom alt papirarbeidet som følger det å drive for seg selv.

Line er glad i Tvedestrand. Det er her hun har røttene sine. Og hun er stolt medlem av Tvedestrand By.


Interoptik.jpg

interoptik

Telefon: 37 16 23 73

E-post: tvedestrand@interoptik.no

Åpningstider:

Mandag - fredag: 09 - 16

Torsdag: 09 - 18

Lørdag: 10 - 14

Hege Høy Omdal har jobbet som optiker i over 20 år, og de siste 5 årene har hun drevet Interoptik i Tvedestrand. Hege er glad i det varierte yrket sitt, som inneholder alt fra øyehelse til siste brilleskrik fra Paris. I Tvedestrand synes hun det er koselig at de som bor her er så lokalpatriotiske, og at de heier butikker som hennes frem!


Linnslykke.jpg

Linns lille lykke

Telefon: 416 94 118

E-post: linn@linnslillelykke.no

Åpningstider:

Onsdag - fredag: 10 - 16

Torsdag: 10 - 18

Lørdag: 10 - 15

For Linn Løland var det aldri noen tvil. Hun måtte skape noe. Keramikk ble hennes materiale. Fascinasjonen hennes for form og farge kommer til uttrykk i de vakre bruksgjenstandene hun lager i verkstedet sitt. I mange år har hun solgt dem sammen med klær og interiør i butikken Linns Lille Lykke. Nå har hun tatt med seg drømmen og lykken over gata og flyttet inn i nye lokaler på Øyvind Bjorvatns plass.

Utenfor har hun skapt en sør-europeisk piazza med tønner i tre fylt med fargerike blomster. For Linn ønsker å skape en butikk og et byrom det skal være godt å være i. Både for henne og kundene hennes. Tvedestrand By gratulerer Linn med den nye, flotte butikken!


Mollebekken.jpg

Møllebekken blomster

Telefon: 37 16 30 40

E-post: post@mollebekkenblomster.no

Åpningstider:

Onsdag - fredag: 09 - 17

Torsdag: 09 - 18

Lørdag: 10 - 15

Mon tro om det ikke er en anelse grønt, det blodet som renner gjennom Liv Holts årer. I hvert fall er det slik at familien har en stolt historie av gartneri og blomsterhandel å se tilbake på.

Liv tok over blomsterbutikken Møllebekken Blomster fra sin mor, da het det Holt blomster. For det var nemlig bestefar Halvor som startet gartneriet på Holt. Det var tilbake i 1928, på tomten Livs oldefar Knut kjøpte rett etter århundreskiftet. Men Liv trives i byen. Hun synes det er koselig å lage fine buketter til fine anledninger, og byen synes hun bare blir bedre og bedre med årene. Jo lenger hun er her, jo bedre kjenner hun kundene. Akkurat der tror hun folk i storbyen går glipp av noe. Sjarmen med og samholdet i en liten by hvor alle kjenner alle.


Nynorsk_ant.jpg

Nynorsk antikvariat

Telefon: 37 16 66 66

E-post: tinging@nynorskantikvariat.no

Åpningstider:

Mandag - fredag: 10 - 17

Lørdag: 10 - 15

Nynorsk Antikvariat er eit allment antikvariat med bøker på alle språk. Bokhuset vårt Skagerrak Antikvariat har 100.000 bøker i hyllene og meir enn 60.000 på nettet. Sommeren 2017 var det høytidelig klipping av snor - og det var barnebarnet Nikolai som hadde fått æren av å holde saksa. I 2. etg har han også fått eget barne-antikvariat.


Paerehaven.jpg

pærehaven

Telefon: 959 32 070

E-post: sirix72@hotmail.com

Åpningstider:

Mandag - torsdag: 09 - 16

Fredag: 09 - 22

Lørdag: 11 - 15

Siri og Børge Winther trives best når de kan være sosiale på jobb. Prate med gjestene og yte service. Meningen var at de skulle pusse opp, planlegge meny og åpningstider, og gjenåpne koselige Pærehaven i gågata nå i slutten av april. Men da Terna måtte stenge dørene, åpnet de kafeen på kort varsel, og ordnet aviser og et sted å være for de kaffetørste i byen.

- På en måte har det vært en fin opplæringsperiode, mener Siri. For både hun og Børge er klare på at de har lyst til å skape et sted som gjestene ønsker seg, og hvor alle kan trives. - Vi er veldig åpne for ønsker og innspill, sier hun. Litt etter litt faller det plass. Og litt etter litt kommer gjestene til kafeen. Nå er uteserveringen åpen og solen skinner. Det gjør vertskapet også, der de smiler og ønsker alle velkommen inn. 

- Vi stortrives i Tvedestrand. Det er en liten og herlig by, og folk er så uformelle og avslappet her.


Sansforhaar.jpg

sans for hår

Telefon: 37 16 69 91

E-post: sansforhaar@gmail.com

Åpningstider:

Mandag: 09 - 15

Tirsdag: 12 - 19

Onsdag - fredag: 09 - 15

Lørdag etter avtale.

Da Bente Jenssen skulle åpne sin egen salong visste hun nøyaktig hvordan hun ville ha det. Her er samlebåndsklipping et hav unna. Det skal være hverdagsluksus med avslapning, kanskje litt massasje, god kaffe og god tid - og i det hele tatt det lille ekstra for kunden. Det har hun skapt gjennom Sans for hår, sammen med Therese.


Turidsgarn.jpg

Turids garn og manufaktur

Telefon: 37 16 21 93

Åpningstider:

Mandag - onsdag: 09 - 17

Torsdag: 09 - 18

Lørdag: 09 - 15

Det hadde vært bakeri i bygget i gågata Turids far tok over i 1981. Han hadde allerede drevet med garn og manufaktur to andre steder i byen, så butikk har det vært i familien siden starten av 1960-tallet. Nå heter det Turids garn og manufaktur. For Turid Hegland Ellefsen driver butikken etter faren på 25.året, med ullklær til dame, barn og herre – pluss et stort utvalg garn i alle farger og varianter.

Både hun og mange av kundene hennes synes det ligger mye terapi i å stelle med garn og farger. Det er en god dag på jobben når hun og hennes to ansatte kan dele av kunnskapen sin, og lære bort både triks og tips til de som kommer innom.


Tvedis.jpg

Tvedestrandsposten

Telefon: 37 16 49 00

E-post: redaksjonen@tvedestrandsposten.no

Åpningstider:

Mandag - fredag: 08 - 16

Tvedestrandsposten ble grunnlagt i 1872 av Arne Garborg. Nå er det Marianne Drivdal og gjengen hennes som skriver om stort og smått i Tvedestrand og områdene rundt. Lokalavisa er en viktig del av Tvedestrands identitet, og spiller en viktig rolle i opp- og nedturer. Marianne ønsker at avisa skal være et lim i samfunnet gjennom å være tett på de som bor her.

Det beste med byen mener hun er det store engasjementet man finner her, og det er en god dag på jobben når de har en haug med gode saker og lesertallene eksploderer!


Kjellarne.jpg

Tvedestrand Blomster

Telefon: 37 16 20 13

Åpningstider:

Mandag - fredag: 09 - 16

Lørdag: 09 - 14

For Kjell Arne Sjaavaag Morland var valget lett da muligheten bød seg. Siden 2007 har han drevet Tvedestrand Begravelsesbyrå Beisland, og i 2017 tok han også over Tvedestrand Blomster.

Han synes det er både lystbetont og takknemlighetsfylt å jobbe med flotte farger i så fine omgivelser. Spesielt er det givende å få møte folk i alle av livets ulike stunder, både i gleder og sorger. Kjell Arne er født i Arendal, og han bor fortsatt der. Der kobler han av med hundene sine, en grand danois og en springer spaniel. Men når vekkerklokka ringer venter jobben i Tvedestrand, en by han setter stor pris på. - Det er så hyggelig her. En hyggelig by med hyggelige folk. Og jeg elsker den plasseringen vi har på hjørnet her på Torvet, forteller han.


Jarmo.jpg

Tvedestrand Bok & Papir

Telefon: 404 53 604

E-post: post@tvedestrandbok.no

Butikken til Jarmo Røvik står på skuldrene til en lang historie med bokhandlere i Tvedestrand. Allerede på 1800-tallet var det bokhandel i byen vår, og siden har det nesten vært en uavbrutt linje med bokhandel frem til Jarmos Tvedestrand Bok & Papir i dag.

Siden butikken er en fribokhandel kan han velge mye utvalget selv. Kontorrekvisita og litt leker er det også blitt plass til i butikkhjørnet hans. Selvfølgelig er Jarmo glad i å lese – men han skulle gjerne lest mer. Og når det yrer av liv i byen og i badeparken – da er det ingen steder som er bedre å drive bokhandel enn i bokbyen Tvedestrand.


Hotellet.jpg

Tvedestrand Fjordhotell

Telefon: 3716 0300

E-post: post@tvedestrandfjordhotell.no

Tvedestrand Fjordhotell har en ganske lang og broket historie, men det var akkurat et slikt hotell Dorthe Suurballe og mannen Pål hadde drømt om. Et lite, personlig og familiedrevet hotell. Et hotell hvor de kan yte personlig service, og hvor ikke en dag eller gjest er lik. – Og hotellet ligger så vidunderlig til, sier Dorthe på mykt dansk.

Så da endte de opp i Tvedestrand. Her synes de befolkningen er vennlige og lette å komme i kontakt med. De føler seg godt tatt imot, og trives med kontrastene årstidene gir dem i denne smukke, lille sørlandsbyen.


Unnis.jpg

Unni frisør

Telefon: 37 16 24 49

E-post: post@unnifrisor.no

Åpningstider:

Mandag - fredag: 09 - 16

Torsdag: 09 - 18

Lørdag: 09 - 14

I seks år har Hege Christensen drevet Unni Frisør i gågata i Tvedestrand. Men salong har det vært i over 80 år, ingen er helt sikre på hvilket år det hele startet.

Det var Unnis mor som for lenge, lenge siden begynte med salong - og Unni selv bor fortsatt over frisørsalongen. Hege har tre frisører og en lærling i arbeid nå, og hun kunne aldri tenkt seg bo et annet sted enn i Tvedestrand. Det er en fin jentegjeng som jobber sammen – spredt i alder og godt sammensveiset. Hege og gjengen trives alltid på jobb, men ekstra hyggelig er det når det er mye å gjøre.