Jernverksmuseet

Formidling av den gamle jernverkshistorien, med utgangspunkt i landets best bevarte jernverk på Nes Verk i Tvedestrand. Jernverksmuseet har også ansvaret for driften av driften av Forvaltergården/Tvedestrand bymuseum og Holt skolemuseum.

LFKS.jpg

LYNGØRFJORDEN KYSTKULTURSENTER

Lyngørfjorden kystkultursenter består av sjøfartssamlingen Lingard Skuteminne, velkomstsenter for Raet nasjonalpark, samt en 80 kvm møteplass med fantastisk utsikt syd- og vestover mot Lyngør og fjorden. Senteret åpnet dørene for første gang 7. juli 2019.

Kulturstien.no

Lokalhistoriske vandringer på egenhånd i byens sentrum og på Gjeving.


Skipshandel.png

skipshandel i lyngør

Skipshandelen i Lyngør er mest kjent for våre seilduksprodukter som har blitt produsert her i Lyngør i over 40 år. Du har kanskje sett shortsen i bomullsduk med skinnlapper bak? Vi fører også sko fra Sebago, seilklær fra Musto, kjoler, parafinlamper, tauverk og mye mer.

Ole.png

Ole Brodersen

Anerkjent fotograf med galleri på Seilmakerloftet, Lyngør. Ole Brodersen er oppvokst i Lyngør, og tilbrakte mye tid på sin fars seilmakerverksted ved vannkanten. Han er 12. generasjon som vokste opp her, og havet og seilingen har alltid vært en stor del av hans identitet.

Galleri Seilloftet

Kunstnerdrevet galleri på selve seilloftet i 3. etasje i den gamle sildebua i Lyngør. Blant symaskiner og skjevt gulv viser Tine Karlsvik og Ole Brodersen frem sine arbeider hver sommer. Resten av året sys det seil her.


Sagesund.jpg

Galleri Sagesund

Kunstgalleri i Sagesund, med kjente norske samtidskunstnere.

Borøy Kunsthandel

Galleriet inviterer hver sommer kunstnere til å stille ut sammen med de anerkjente kunstnerne og vertskap Sidsel Hanum og Arve Rønning.  

Borøy Rammeri og Mikrogalleri

Rammeverksted og galleri på Lund, Borøya.


Juliane.jpg

julianes kokebok

Julianes Kokebok på Sandøya holder grønne matkurs, utvikler grønne oppskrifter og utgir sesongbaserte oppskriftshefter. Ønsker du et matkurs innen grønn mat? Med 20-års erfaring innen grønnsaksbasert mat kan Juliane skreddersy opplegg.

Made on Sandøya

Made on Sandøya er et nettverk bestående av ulike kunstnere, næringsdrivende og håndverkere som gir deg opplevelser, håndlagede produkter og kunst på Sandøya. Foto: Erik Garaventa


Melkeveien

Atelier og kunstutsalg for arbeidene til Hilde Aga Brun. Galleriet holder til sentralt i byen i lokalene til gamle Holt Meieri.

Bade.jpg

forvaltergården

Forvaltergården i Tvedestrand er en av de eldste og best bevarte bygningene i Tvedestrand by. På de årlige, populære sommerutstillingene kan du få kjøpt alt fra malerier til olivenolje. Foto: Styrkar Braathen

Ballett.jpg

Kulturklubben

Arrangør av konserter på Kulturklubben Scene - i rådhuset på brygga i Tvedestrand. Foto: Mette Urdahl